Jämför bredband – Tänk på detta

Internet är något som de allra flesta använder i dagligt bruk eftersom att samhället numera bygger på användningen av just internet. Numera finns det också flera olika sätt att få internet, till exempel genom mobilabonnemang eller sim kort, eller genom en wifi-router som är kopplad till ett bredband. Men, som med allt annat så finns det vissa leverantörer som är bättre än andra, när man jämför bredband innan man köper det. Även om de flesta leverantörerna kan erbjuda bra internet, så är det ändå vissa skillnader dem emellan.

Att tänka på när man jämför bredband

Men vad är det egentligen man ska tänka på när man jämför bredband? Ja, först och främst så är det viktigt att veta vilken typ av bredband man vill ha. Det finns nämligen två olika typer, fast eller mobilt bredband. Fast bredband är inte rörligt som ett mobilt bredband, utan installeras i en bostad. Ett mobilt bredband kan man däremot ta med sig och använda var man än är. Andra saker som spelar in är vilken hastighet av internet som önskas, då det finns både 3g, 4g och numera 5g.

De bästa bredbandsleverantörerna

Som nämnt så håller alla leverantörer en relativt hög standard nuförtiden, men det kan ändå skilja sig mellan leverantörer i aspekter som pris och bindningstid. De bästa och största leverantörerna av bredband är:

  • Ownit, som har ett brett utbud av fiberbredband, den snabbaste typen av bredband
  • Hallon & Tre, som förvisso är del av samma företag men som har lite olika erbjudanden. De är båda bra på mobila bredband och 5g
  • Telenor, som kan erbjuda bra täckning med sitt stora nät
  • Penny är ett nytt dotterföretag till Comhem, och kan erbjuda väldigt billiga priser för bland annat kabel tv
  • Comhem har något högre priser, men har lång erfarenhet i branschen och kan därför erbjuda väl fungerande tjänster med bra kundservice
  • Tele2 är också en erfaren leverantör, och har väldigt bra täckning i hela landet

Även om de ovanstående är de största leverantörerna, så finns det många mindre leverantörer som kan vara väldigt bra och som har något annorlunda utbud än de andra.