Fototapet som förändrar ett hem

Fototapet som förändrar ett hem

Är du trött på samma gamla vita väggar? Kanske vill du skapa stor förändring hemma genom att måla om eller tapetsera? Med hjälp av en storslagen fototapet kan du skapa dina drömmars hem med en unik touch. Det finns många företag som säljer fototapeter med färdiga motiv. Du kan hitta allt från vackra landskap till djur på savannen, vacker konst och rymdmotiv. Det finns även fototapeter för barn med mer lekfulla motiv. Beroende på vad du vill åstadkomma finns många sätt att använda fototapeter på.

Fototapet till sovrummet

Föreställ dig att du vaknar i din sköna säng och försiktigt öppnar ögonen. Det första som möter blicken är en fridfull och vacker skogsglänta. Längre bort skymtar du en glittrande sjö som ligger invävd i dimma. Med en fototapet kan detta bli din morgon. Ännu mer autentiskt blir det förstås om du jobbar in tapeten med den övriga inredningen, som för att lyfta in motivet på tapeten till det verkliga livet. I det här exemplet skulle det vara fint att ställa ett par stora krukväxter intill tapeten, som för att få ut det grönskande motivet.

Inspirerande kontor med rätt sorts fototapet

Fototapeter kan verka övermäktiga vid första anblick. Men om du väljer rätt motiv för just dig och ditt hem kan du verkligen skapa en ny känsla. Om du har ett hemmakontor kan en fototapet ge dig den där extra motivationen eller boosten som du behöver på måndag eftermiddag. Kanske en vägg prydd med Brooklyn Bridge kan vara passande? Eller en fototapet på Gotlands strand?

Abstrakta fototapeter

En fototapet behöver nödvändigtvis inte ha ett tydligt motiv, som ett landskap. Den kan även vara abstrakt och mystisk. Några exempel är dimma, vatten, satellitbilder och närbilder på blommor. Kombinera gärna accentfärger från fototapeten med gardiner, dekorativa kuddar och växter för att skapa en mer tredimensionell effekt.