Göteborg – Secondhand och nytt

Göteborg har allt mellan små second hand-butiker, internationella kedjor till stora varuhus. Modemedvetenheten i staden är hög och det finns många lokala designers att upptäcka. Göteborg är också väldigt cafétätt, så det är aldrig långt till en fika om man vill ta en paus från shoppandet. I den här texten kan man läsa om några av Göteborgs bästa platser för shopping.

Secondhand – en stor trend

Det finns ett flertal butiker för äldre kläder och föremål i Göteborg. I haga kan man hitta allt ifrån förstklassiga kläder från välkända varumärken till okända plagg i klassiska färger. Inte långt därifrån ligger Järntorget omkring vilket ett antal roliga affärsutrymmen ligger insprängda. Här kan den som vill köpa retroprylar finna antikhandlare, kuriosa och hobbyföremål. Det har blivit trendigt att återanvända föremål och stilar från 60-talet och både musik samt föremål är uppskattade varor.

Kungsgatan

Kungsgatan i Göteborg är en av de mest omtalade shoppinggatorna i staden. Här finns affärer som bland annat Zara, Lindex, Weekday, Bikbok, Gina Tricot, Stadium, H&M och indiska. Ett stort utbud med andra ord där man förmodligen bör göra en hel del fynd. Går man dessutom rakt igenom gatan kommer man till Vallgatan där Twist & Tango finns.

Fredsgatan

På Fredsgatan kan man shoppa i både gallerior och gatubutiker. Bland jättarna finns bland annat NK, gallerian för dig som letar efter lite finare och mer exklusivt mode. Här finns bland annat gott om märkeskläder. Mittemot varuhuset hittar man Stadium, för den som vill köpa lite sportigare kläder. På Fredsgatan finns även butiker som MG, Design Only, Johanssons skor och Gina Tricot. För den som kommer med bil finns P-hus City som har 500 parkeringsplatser.

Nordstans affärscentrum

Vill man gå till de stora kedjorna är köpcentrumet i Nordstan i centrala Göteborg dit man bör gå. Utbudet är enormt med 200 butiker på 4 våningar. Nordstan är perfekt för den som vill handla snabbt då alla affärer ligger samlade på ett ställe. I och med det slipper man de längre promenaderna, men får ändå ett utbud värt namnet.