Antiskallhalsband och andra varor

Visste du att det finns en hundras som inte skäller, utan som istället låter som att den joddlar? Det hade varit rätt fantastiskt om alla hundar kunde joddla istället för att skälla. Hundskall är ett ljud som de flesta utav oss känner till och förmodligen irriterats av ibland. Att få en hund att sluta skälla är tyvärr ofta lättare sagt än gjort. Antiskallhalsband finns till för att hjälpa hundägare med just det.

Vad är ett antiskallhalsband?

Namnet antiskallhalsband är rätt så avslöjande angående halsbandets funktion, dess syfte är såklart att få en hund att sluta skälla. Man kan dock verkligen undra hur ett halsband kan få en hund att sluta skälla? Antiskallhalsband är designade att ge ett visst obehag för hunden när den skäller och använder olika sätt för att göra det. Halsbanden har även olika sätt att känna av hundens skall och aktiveras därefter.

Olika typer av antiskallhalsband

Det finns alltså olika typer av antiskallhalsband. Elektroniska halsband känner av hundens skall genom vibrationerna av dess stämband och sänder då ut en liten elektrisk stöt. Ett lite vänligare alternativ är citronsyra-halsband som oftast upptäcker skall genom en mikrofon. När detta sker sprayas ofarlig citronsyra ut i luften vilket hundar ogillar lukten av. Ett tredje alternativ är högfrekvens-halsband som också har en mikrofon för att identifiera skall. Istället för en elstöt eller citronsyra sänder den ut ett högfrekvent ljud som bara hunden kan höra.

Att tänka på innan du använder ett antiskallhalsband

Antiskallhalsband har visat sig effektivt på många hundar. Att poängtera är dock att ägaren först bör försöka lära hunden att sluta skälla utan något hjälpmedel. Många diskussioner menar att citronsyra-halsbanden är det snällaste alternativet vilket talar för att det kanske är bäst att börja med. Alla hundar är olika och olika metoder funkar för olika individer. Var därför inte rädd att undersöka olika alternativ och testa dig fram för att se vad som funkar bäst för dig och din hund. Företagen som säljer halsbanden betonar dock att halsbanden inte ska ersätta vanliga halsband utan ska endast användas som ett hjälpmedel.