Det du behöver veta om mc-kläder

Mc-kläder är väldigt viktiga för dig som kör eller åker motorcykel, för när du sitter på hojen är dina kläder en del av din livförsäkring. Tillverkarna av mc-kläder har alltså ett stort ansvar, men till din hjälp finns även CE-märkningen, den gemensamma europeiska säkerhetsklassificeringen. Väljer du en CE-märkt hjälm eller jacka kan du lita på att den möter de höga krav som ställs från EU. Denna märkning underlättar både för dig som konsument och för de butiker som vill sälja kvalitativa produkter som ökar säkerheten på våra vägar. Leta därför efter CE-märkta kläder, handskar och stövlar, så får du det bästa möjliga skyddet när du kör motorcykel.

Därför är mc-kläder så populära idag

Kläderna är en viktig aspekt när det kommer till mc-körning eftersom kläderna faktiskt ska skydda både föraren och eventuella passagerare vid olyckor, och inte bara vara snygga och moderna. Idag ser de allra flesta seriösa mc-förare det som en självklarhet att bära bra skyddskläder när de kör, och det gäller förstås även medföljande passagerare. Genom att bära bra kläder kommer resan att bli både behagligare och tryggare. Förutom säkerhetsaspekten är mc-kläder också populära för att de är snygga. Skinnjackan och bootsen kommer alltid att vara på modet, men även nyare varianter av mc-ställ som görs av textil med inslag av kevlar är moderiktiga varianter. Och visst är det något speciellt med mc-kläder i modet. Minns du t.ex. Uma Thurmans knallgula mc-ställ i Kill Bill-filmerna? Eller Bob Dylans klassiska svarta mc-jacka? Dessa plagg kommer alltid vara ikoniska.

Så väljer du rätt mc-kläder

Eftersom det idag finns mängder med olika slags mc-kläder är det viktigt att du funderar på vilka behov du som förare har. Kommer du att köra i regn så att du behöver ha ett vattentätt membran i ditt mc-ställ, eller kommer du mest att vara ute när det är vackert väder? Ska du ut på en längre resa med motorcykeln och kompisarna, eller använder du din hoj för pendling? Eftersom tekniken har kommit långt med att utveckla långlivade och hållbara kläder kan du hitta plagg som passar just för dig och din körning.