Smidig rakning

När man står i färd med att påbörja sin rakning för morgonen är rakborste någonting som alltid behövs. För att rakningen skall ge det resultat man förväntar sig måste denna också tas om hand kontinuerligt. En rakborste som fått stå blöt under ett par dagar kan snabbt förlora både i funktion och doft. En hållare som tillåter avrinning kan således vara värt sitt pris! För att hitta den rakborste som bäst motsvarar alla krav som kan tänkas finnas är en specialistaffär rätt väg att närma sig. Här kan man hitta olika nivåer av rakborstar som alla kan fylla sin funktion. Borta är alla de undermåliga alternativ som ibland kan gå att finna i butikerna. Likaså alla de syntetiska borstar som inte har samma egenskaper som grävlingshår.

Valet av rakborste har större påverkan på slutresultatet än man anar innan man jämfört vad för effekt dessa olika borstar har. Det är inte endast en fråga om att få till ett bra lödder, utan också om att väcka porerna och förbereda rakningen. I kombination med att först badda ansiktet med ljummet vatten får man en rakning som minimerar risken för rakutslag.

Exklusiv rakborste

Har man bestämt sig för att helt förkovra sig i rakning som konst, är en rakborste av bästa sort i siktet. Här kan man verkligen ta ut svängarna och uppleva en följsamhet vilken inte går att få på annat vis. De många rakborstar som förvisso håller bra klass, men som inte har samma exklusivitet som en av silvertip, är maskinbundna och skurna för att få rätt balans. Väljer man istället en ytterligare förnäm rakborste är den bunden för hand. På så vis kan man behålla den naturliga hårtoppen och anpassa borsten under produktionen. Dessa rakborstar är ofta vackra och har rustats med vackra handtag. Att man skall ta hand om en sådan rakborste är en absolut nödvändighet.

För att rakningen skall bli så jämn och bra som möjligt behöver man naturligtvis också en rakhyvel som håller bra standard. Dessa behöver inte vara allt för dyra och de håller under lång tid. Genom att byta blad kontinuerligt kan man alltid ha en ren och effektiv hyvel att följa upp med efter tvagning. För att hitta rätt kan man testa sig fram eller satsa på de rakset som finns tillgängliga i butiker runt om på internet. Rakning är ett hantverk att bemästra och någonting man lär sig över tid.